VIZITĂ DE STUDIU ÎN SPANIA PENTRU SPECIALIȘTII SERVICIILOR PUBLICE DE OCUPARE – Noiembrie 2014 ID 130262

Categorie: Noutati

COMUNICAT DE PRESĂ

 VIZITĂ DE STUDIU ÎN SPANIA PENTRU SPECIALIȘTII

SERVICIILOR PUBLICE DE OCUPARE

 

In luna noiembrie 2014 a continuat activitatea destinata unui număr de 90 de specialiști ai Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) din zonele țintă ale proiectului „Eficiențăși calitate în SPO – EC SPO“ implementat de AJOFM Tulcea in parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, SC Drummers Concept SRL Bucuresti, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare și două organizații din Spania, Desarrollo de Estrategias Exteriores SA și Serviciul Public de Ocupare din Principatul Asturias.

 

Un nou grup de 15 persoane selectate din rândul specialistilor Serviciilor Publice de Ocupare din județele Tulcea, Satu Mare, Constanța, Bistrița Năsăud, Maramureș, Neamț, Suceava, si Vaslui s-au deplasat in perioada 09 – 15.11.2014 pentru o vizită de studiu în localitatea spaniolă Gijon, situată în provincia Asturias din Spania. Aceasta este a treia vizita de studiu, iar până în luna aprilie 2015 urmează să plece în Spania încă 3 grupuri formate din persoanele selectate pentru identificarea si preluarea de la partenerii spanioli de modele, tehnici, instrumente de furnizare personalizata si integrate a serviciilor de ocupare.

 

In vederea valorificarii rezultatelor obtinute, specialistii SPO au colectat metodele de buna practica prezentate, in vederea intocmirii unui ghid care sa cuprinda experientele tuturor grupelor ce vor efectua vizite de studiu in cadrul proiectului, astfel incat analiza si propunerile rezultate sa fie cat mai complexe si complete.  

La finalul vizitei s-au constituit in 4 subgrupuri care au completat cate o fisa  cu bunele practici identificate pe parcursul vizitei de studiu care pot fi transferate organizatiilor din Romania. Printre subiectele identificate de catre specialistii SPO amintim: portalul www.asturias.es/portal/site/trabahastur care ar putea fi implementat si la noi in tara; modul de acordare si plata pentru subventionarea locurilor de munca; atentia acordata tinerilor spanioli prin consiliere si mediere in locuri publice.

 

Proiectul AJOFM Tulcea se va derula timp de 18 luni, până în iunie 2015 si este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.1 „Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare“.

Multumiri pentru distribuire!